Home » Artikelen » Wat is huurkoop?

Wat is huurkoop?

Waar huurkoop over het algemeen niet direct wordt geassocieerd met geld lenen is het toch niet zo moeilijk om een lijn te trekken tussen geld lenen en auto huurkoop.

Of u nou een lening heeft waarvoor u moet aflossen of u lost af voor uw huurkoop auto, in principe is het een pot nat. Als we wat dieper gaan kijken zien we natuurlijk wel dat er grote verschillen zijn met voorwaarden en dergelijke, maar het feit blijft dat er gewoon elke maand moet worden betaald. Dat is de plicht die u heeft.

Een huurkoop auto is pas van u als u klaar bent met aflossen. Dit is vanzelfsprekend niet een van de voordelen van huurkoop. Bij huurkoop heeft u ook, anders dan bij een auto leasen, de zekerheid dat de auto van u wordt. Dat is dan wel weer een prettige gedachte.

Wat huurkoop voor zoveel mensen aantrekkelijk maakt is dat u direct in uw nieuwe auto weg kunt rijden. Alhoewel deze officieel dus niet van u is, heeft u er wel de volledige beschikking over en kunt u er in principe mee doen en laten wat u wilt. Zolang u maandelijks gewoon netjes betaalt heeft u verder nergens omkijken naar.

Het vorige punt is heel belangrijk, op tijd betalen. Als u dit namelijk niet doet, dan staat het autobedrijf dat u van de auto heeft voorzien in zijn recht om u de auto te ontnemen. De auto is officieel namelijk nog niet van u zolang u er nog voor moet betalen. Pas daar dus mee op, want het autobedrijf staat in zo’n geval sterk. Wat hier nu is geschreven wordt ook opgenomen in de overeenkomst die u aangaat.