Home » Artikelen » Vergelijken

Vergelijken

We raden u echt af om zomaar met een partij zaken te gaan doen zonder dat u er goed onderzoek naar heeft gedaan en deze goed heeft vergeleken met andere partijen. U wilt natuurlijk niet in een huurkoop auto rijden waar u teveel voor betaalt. Meestal sluit men in een opwelling een huurkoop contract af, omdat men geen tijd heeft om te vergelijken en er vaak haast bij geboden is om een auto ter beschikking te hebben.

Haast is wel de laatste factor die u moet laten overheersen bij het beslissen met welke partij u een huurkoop overeenkomst aangaat. We hebben het al gezegd, u zit vast aan zo’n overeenkomst en als u niet betaalt zal de auto gewoon weer worden teruggenomen door het autobedrijf. Tenslotte is er op dat moment nog niks van u bij. Ga daarom ook altijd vergelijken. We kunnen het niet genoeg benadrukken.

Op welke punten moet u huurkoop zoal vergelijken?

Het belangrijkste zijn vanzelfsprekend de kosten. Het is heel belangrijk dat u weet welk deel van de maandelijks te maken kosten bestaat uit rente. Op die manier heeft u een goed meetpunt en kunt u kijken of het bij een ander goedkoper kan. De rente is cruciaal voor het maandbedrag. De rente kan een van de nadelen van huurkoop zijn, maar als u een mooie rente krijgt kan het ook juist een van de voordelen van huurkoop zijn.

Het is ook heel belangrijk om rekening te houden met de periode waarover u maandelijks moet betalen. Kiest u voor een korte periode, dan heeft u de auto des te sneller in bezit maar heeft u over het algemeen wel te maken met hogere maandlasten. Door de periode uit te strekken over een langere tijd zullen de maandlasten lager zijn, maar moet u aan de andere kant weer langer wachten tot de auto ook echt van u is.

U ziet dat er best wat afwegingen zijn die u moet maken. U moet de dingen eerst helder voor uzelf hebben voordat u goed kunt gaan vergelijken.