Home » Artikelen » Huurkoop geldt niet alleen voor auto

Huurkoop geldt niet alleen voor auto

Huurkoop is iets dat niet alleen van toepassing is op een auto. Zoals u wellicht weet kunt u heel veel goederen kopen op afbetaling en deze goederen lenen zich vaak ook voor huurkoop. U kunt hierbij denken aan kleine goederen als een tv of een laptop, maar ook voor de grote goederen zoals een woning kunt u een beroep doen op huurkoop.

We moeten eerlijk zeggen dat de populariteit van huurkoop steeds verder toeneemt, maar dat huurkoop niet op kan tegen het grote broertje lease. We hebben het al eerder uitgelegd in het artikel waarin we het hebben over het feit of u moet kiezen voor lease of huurkoop, maar bij de meeste mensen blijft lease toch het meest populair. Dit heeft alles te maken met het feit dat u na afloop van een leasecontract nergens meer aan vast zit en gewoon weer opnieuw kunt beginnen. De auto is niet van u en zal bij lease ook nooit van u worden. Voor veel mensen is hier prima mee te leven, want zo hebben ze verder ook nooit de directe kosten van de auto. Al betalen ze daar indirect natuurlijk wel aan mee door de maandelijkse betalingen.

Als u voor de wat kleinere goederen kiest kunt wellicht beter gaan voor kopen op afbetaling dan voor huurkoop. Voor kleine goederen bent u namelijk snel klaar met ‘aflossen’ en heeft u bij kopen op afbetaling al direct het product in bezit (als in het eigenaar ervan zijn).