Home » Artikelen » Huurkoop auto zonder aanbetaling

Huurkoop auto zonder aanbetaling

In de meeste gevallen zult u voor een huurkoop auto een aanbetaling moeten doen. Dit is niet zo gek, want bij auto huurkoop kunt u dan ook direct de auto meenemen. Vandaar dat autobedrijven graag een aanbetaling van u ontvangen, want als dat niet het geval zou zijn zou u dus zonder nog maar een cent te betalen een auto kunnen meenemen.

Op zich zou het niet eens uitmaken dat u de huurkoop auto zonder een cent te betalen kunt meenemen, want u heeft natuurlijk samen met het autobedrijf een overeenkomst ondertekent waarin onder andere is opgenomen dat u een vast bedrag per maand moet betalen voor een vaste periode. Dus of u nou de auto ‘gratis’ meeneemt of niet, de overeenkomst die u bent aangegaan met het autobedrijf is bindend, dus er zal vanzelf voor de auto worden betaald.

Er zijn wel een paar autobedrijven die ook een huurkoop auto verstrekken zonder dat u een aanbetaling hoeft te doen. Wat dit echter voor u betekent is dat u dan wel elke maand meer zult moeten gaan aflossen. En hoe hoger het bedrag is dat u moet aflossen, hoe meer rente u in totaal, over de gehele looptijd gezien, ook zult hebben betaald.

Het is dus ook vanuit uw eigen oogpunt gezien helemaal geen slechte zaak om een aanbetaling te doen bij auto huurkoop. U heeft daarmee al meteen een gedeelte van het bedrag dat u moet aflossen ingelost. Daarmee verlaagt u dus automatisch ook uw maandlasten. U kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om uw maandlasten hoog te houden, maar de periode waarin u moet aflossen te verkorten. In principe komt dit op hetzelfde neer, alleen bent u dan sneller de officiƫle eigenaar van de auto.